Siła rozpędu
2017-11-20Postępy budowalne
2017-12-01
Koniec listopada mało kogo nastraja optymizmem. Dni coraz krótsze. Wietrznie,
deszczowo, a czasami śnieżnie. A u nas doskonałe nastroje :)
Mamy swoją pierwszą ekologiczną mąkę!
Asia i Kacper włożyli kawał serducha w te prace i stanęli na wysokości zadania. Zasiali
żyto , doglądali, pilnowali, zebrali. Oddzielili ziarno od plew. Na tym nie koniec.
Znaleźli młyn, który to ziarno zmielił. Dopilnowali by wszystko było przebadane i dzięki
temu nasza mąka posiada certyfikaty, które dają jej status mąki ekologicznej.
.
To oczywiście telegraficzny skrót ich działań, w efekcie których możemy opychać się
cudnym, zdrowym, żytnim pieczywem. Pajdy chleba posmarowane wiejskim masłem
lub fasolowym smalcem to niebo w gębie
Żytni chleb to pierwszy wyrób, którym możemy się pochwalić. To początek
dobrodziejstw, które w przyszłości da nam Siedlisko z Naturą.