Paralaksa tła

Owocny Początek Zimy – Mąka Ekologiczna

Marcin z dachówką2
Siła rozpędu
2017-11-20
deskowanie
Postępy budowalne
2017-12-01
 

Koniec listopada mało kogo nastraja optymizmem. Dni coraz krótsze. Wietrznie, deszczowo, a czasami śnieżnie. A u nas doskonałe nastroje :)

Mamy swoją pierwszą ekologiczną mąkę!

 
 
Asia i Kacper włożyli kawał serducha w te prace i stanęli na wysokości zadania. Zasiali żyto , doglądali, pilnowali, zebrali. Oddzielili ziarno od plew. Na tym nie koniec. Znaleźli młyn, który to ziarno zmielił. Dopilnowali by wszystko było przebadane i dzięki temu nasza mąka posiada certyfikaty, które dają jej status mąki ekologicznej. .

To oczywiście telegraficzny skrót ich działań, w efekcie których możemy opychać się cudnym, zdrowym, żytnim pieczywem. Pajdy chleba posmarowane wiejskim masłem lub fasolowym smalcem to niebo w gębie

Żytni chleb to pierwszy wyrób, którym możemy się pochwalić. To początek dobrodziejstw, które w przyszłości da nam Siedlisko z Naturą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *